Pašta bolognese

Sestavine:

pakiranje testenin;

muškatni orešček;

čebula;

sol;

korenček;

črni poper;

100 g pancete;

odtok olje – 35 g;

goveje in svinjsko kavo – po 300 g;

oljčno olje – 60 ml;

suho rdeče vino in mleko – 30 ml;

česen – dva klinčka;

paradižnik v lastnem soku – 800 g;

steblo zelene; Italijanska zelišča.

Priprava:

 Zelenjava očistite, operite in narežite na majhne koščke. Pancetta na podoben način. Kremo in olivno olje damo v ponev.

Vstavite panceto in zelenjavo. Neprekinjeno mešajte 7 minut.

Dodajte svinjsko in mleto govedino praženi zelenjavi, povečajte toploto in se še naprej cvrtite, nenehno mešajte z lopatico.

ne nastanejo grudice. Kuhaj še deset minut.

Vlijemo mleko, premešamo in kuhamo, dokler se popolnoma ne absorbira. Dodamo vino in kuhamo, mešamo, dokler se omaka ne zgosti.

Postavite paradižnik s sokom iz kozarca v skledo in gnetite s tolkushki. V paradižnikovo pasto dodajte italijanska zelišča, začimbe

in sol. Mešajte in nalijte v ponev. Mešajte, pokrijte s pokrovom, ogenj se obrnite na minimum in kuhajte še dva

ur Takoj ko postane omaka predebela, dodajte vročo vodo.

Testenine zavrite, kot je navedeno v navodilih za embalažo. Zložite v cedilo. Spoon plošče. V sredino položite

omako.