Kmečka

Sestavine:

Mašino za peko kruha (sevede, v kolikor ti pa paše testo na roke mešat, pa posodo).

Kvas 5 g

Moko 275 g

Sol 7 g

Sladkor 10 g

Olje 10 ml

Mezga

Origano

Zelenjava: vse kar se ti zagušta (če pa nočeš bit inovativen, sem jaz uporabila za naved bučke, paradajz, papriko, gobice in pa olive ).

Jajco (po želji)

Sir (karkoli bo uredu… čeprav še vedno se vsakič slinim, ko kdo omeni mocarelo ).

Klobaso (jaz sem uporabila čajno)

Priprava:

  1. V mašino za peko kruha daš: 160ml vode, 275g moke5g sežega kvasa10ml olja10g sladkorja in 7g soliNa napravi izberi program gnetanje + vzhajanje. V kolikor pa delaš na roke, vse te sestavine zgneti skupaj in testo potem vzhajaj za dobro 1 uro 
  2. Pol testo razdeliš na dva dela (enega za vsako pico).
  3. Testo razvaljaš in ga namažeš z mezgo. Na mezgo potreseš origano.