Margarita

Sestavine:

pet gramov kvasa;

• 90 ml paradižnikove paste;

• 20 g soli;

• 135 g mozzarelle;

• 410 g moke;

• strok česna;

• 240 g vode;

• žlička oljčnega olja;

• peščica bazilike;

• parmezan;

• češnjev paradižnik.

Priprava:

 V skledo zmešajte moko, sol in kvas, nato vlijte vodo. Testo zmešamo, nato ga prenesemo na površino, posujemo z moko in ponovno zamesimo.

Zmešajte v skledo, oljčno olje, sol, sesekljan česen, paradižnikovo pasto in sesekljano baziliko. Pustite omako, da se napolni.

Razdelite testo na enake dele. En del prevalite v krog s premerom 25 cm, preostalo testo pa odstranite na hladnem.

Podstavek mora biti zelo tanek in debel na robovih.

Vklopite pečico pri 230 stopinjah in pustite, da se segreje. Testo zamašimo z omako.

Izperite češnjev paradižnik, razdelite ga na pol in položite na omako.

Mocarelo sir narežite na paradižnik.

Vse poškropite z oljčnim oljem in ga postavite v pečico 10 minut. Takoj ko postane skorja hrustljava, pico poškropimo z naribanim parmezanom in pustimo v pečici še nekaj minut.

Pred serviranjem okrasite pico z listi bazilike.