Sadni led

Sestavine:

3 kivije

250 gr. pulpa lubenice,

200 gr. Sahara.

Priprava:

 Zavremo 400 ml. voda. Dodamo sladkor in kuhamo še nekaj minut, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Nastali sirup ohladimo.

. Najprej olupite kivi in ​​ga zmeljite z mešalnikom. Del škroba razredčite ločeno v vodi – 100 ml. vode za 2 žlici. žlice škroba. Sesekljan kivi prenesite v škrobno zmes, dodajte 80 g sladkorja, premešajte in postavite na štedilnik. Med stalnim mešanjem na srednje močnem ognju zavremo in nato odstranimo.

Stisnite pomaranče, dodajte 50 ml. vode, 2 žlici. žlice škroba, približno 60 g sladkorja. Dajte na ogenj, pustite, da rahlo zavre in ves čas mešajte. Odstranite s štedilnika.

Jagode tudi zmeljemo v mešalniku. Razredčite preostanek škroba in sladkorja. Ne vrejte dlje časa.

4. Pripravljene sirupe je treba ohladiti. Nato vlijemo v kalupe, v našem primeru: najprej jagodo – zamrznemo, nato pomarančni pire – tudi pustimo, da se ohladi in zdrži kivi. Temeljito ohladite v zamrzovalniku.