Carpaccio

Sestavine:

teletina iz teletine – 0, 2 kg;

majoneza (boljša domača) – 50-60 ml;

debela krema – 20 ml;

Tabasco omaka – 2-3 kapljice;

Worcestershire omaka – 2-3 kapljice;

limonin sok – 5 ml;

Parmezan – po okusu;

sol, črni in rožnati poper – po okusu

Postopek:

Operite svežo teletino, posušite s kuhinjsko brisačo. Odstranite film.

Ploščo ovijte v film. Daj v zamrzovalnik, počakaj 2 uri.

Vzemite meso iz zamrzovalnika, ga obrnite. Z ostrim nožem, narežemo na tanke rezine, jih razporedimo na krožnik.

Majonezo dajte v skledo mešalnika, nalijte v smetano, limonin sok in vroče omake. Dodajte po okusu mleto poper, sol. Mešalnik.

Goveje meso enakomerno namažite.

S pomočjo luščilca, sesekljanega sira potresite s prigrizki.

Preden postrežete, priporočamo, da jed okrasite s rukolo in majhno kislo zelenjavo.