Sestavine:
teletina iz teletine – 0, 2 kg;
majoneza (boljša domača) – 50-60 ml;
debela krema – 20 ml;
Tabasco omaka – 2-3 kapljice;
Worcestershire omaka – 2-3 kapljice;
limonin sok – 5 ml;
Parmezan – po okusu;
sol, črni in rožnati poper – po okusu
Postopek:
Operite svežo teletino, posušite s kuhinjsko brisačo. Odstranite film.
Ploščo ovijte v film. Daj v zamrzovalnik, počakaj 2 uri.
Vzemite meso iz zamrzovalnika, ga obrnite. Z ostrim nožem, narežemo na tanke rezine, jih razporedimo na krožnik.
Majonezo dajte v skledo mešalnika, nalijte v smetano, limonin sok in vroče omake. Dodajte po okusu mleto poper, sol. Mešalnik.
Goveje meso enakomerno namažite.
S pomočjo luščilca, sesekljanega sira potresite s prigrizki.
Preden postrežete, priporočamo, da jed okrasite s rukolo in majhno kislo zelenjavo.