Kaponata

Sestavine:

2 večja paradižnika
1 čebula
3 stroki česna
1 skodelica oliv
1 steblo zelene
2 žlici praženih pinjol
2 žlici vloženih kaper
sol, poper, sveža bazilika, oljčno olje
malo balzamičnega kisa

Postopek:

Zelenjavo očistimo in operemo. Jajčevce narežemo na kocke, nasolimo in pustimo stati, da izločijo vodo. Na vročem olju svetlo prepražimo nasekljano čebulo in česen, dodamo na koščke narezan paradižnik in papriko, potem pa še balzamični kis, sol in poper ter sesekljano baziliko. Kuhamo, dokler se sestavine ne zmehčajo. Steblo zelene narežemo na koščke, nekaj minut prevremo in dodamo omaki. Jajčevce odcedimo, na hitro popečemo v ponvi in stresemo k omaki. Kuhamo deset minut, dodamo pinjole, kapre in olive ter premešamo. Okrasimo s svežo baziliko.