Sestavine:
pet gramov kvasa;
• 90 ml paradižnikove paste;
• 20 g soli;
• 135 g mozzarelle;
• 410 g moke;
• strok česna;
• 240 g vode;
• žlička oljčnega olja;
• peščica bazilike;
• parmezan;
• češnjev paradižnik.
Priprava:
V skledo zmešajte moko, sol in kvas, nato vlijte vodo. Testo zmešamo, nato ga prenesemo na površino, posujemo z moko in ponovno zamesimo.
Zmešajte v skledo, oljčno olje, sol, sesekljan česen, paradižnikovo pasto in sesekljano baziliko. Pustite omako, da se napolni.
Razdelite testo na enake dele. En del prevalite v krog s premerom 25 cm, preostalo testo pa odstranite na hladnem.
Podstavek mora biti zelo tanek in debel na robovih.
Vklopite pečico pri 230 stopinjah in pustite, da se segreje. Testo zamašimo z omako.
Izperite češnjev paradižnik, razdelite ga na pol in položite na omako.
Mocarelo sir narežite na paradižnik.
Vse poškropite z oljčnim oljem in ga postavite v pečico 10 minut. Takoj ko postane skorja hrustljava, pico poškropimo z naribanim parmezanom in pustimo v pečici še nekaj minut.
Pred serviranjem okrasite pico z listi bazilike.