Sestavine:
pakiranje testenin;
muškatni orešček;
čebula;
sol;
korenček;
črni poper;
100 g pancete;
odtok olje – 35 g;
goveje in svinjsko kavo – po 300 g;
oljčno olje – 60 ml;
suho rdeče vino in mleko – 30 ml;
česen – dva klinčka;
paradižnik v lastnem soku – 800 g;
steblo zelene; Italijanska zelišča.
Priprava:
Zelenjava očistite, operite in narežite na majhne koščke. Pancetta na podoben način. Kremo in olivno olje damo v ponev.
Vstavite panceto in zelenjavo. Neprekinjeno mešajte 7 minut.
Dodajte svinjsko in mleto govedino praženi zelenjavi, povečajte toploto in se še naprej cvrtite, nenehno mešajte z lopatico.
ne nastanejo grudice. Kuhaj še deset minut.
Vlijemo mleko, premešamo in kuhamo, dokler se popolnoma ne absorbira. Dodamo vino in kuhamo, mešamo, dokler se omaka ne zgosti.
Postavite paradižnik s sokom iz kozarca v skledo in gnetite s tolkushki. V paradižnikovo pasto dodajte italijanska zelišča, začimbe
in sol. Mešajte in nalijte v ponev. Mešajte, pokrijte s pokrovom, ogenj se obrnite na minimum in kuhajte še dva
ur Takoj ko postane omaka predebela, dodajte vročo vodo.
Testenine zavrite, kot je navedeno v navodilih za embalažo. Zložite v cedilo. Spoon plošče. V sredino položite
omako.