Sestavine:
Losos – 200 gramov
Paste – 400 gramov (1 paket)
Parmezan – 100 gramov
Kisla smetana – 200 gramov
Rastlinsko olje
Začimbe (boljši origano in mleti rožnati poper)
Priprava:
Kuhano pasto položite, kot je navedeno na embalaži.
Losos je treba odmrzniti. Očistite jo iz kosti in kož, narežite na velike kocke.
Na rdečo ponev nalijte malo olja, vstavite ribe, solite in prepražite 5 minut, dokler se zlato ne zmeša.
Dodajte kislo smetano lososu, zaprite pokrov in 3 minute kuhajte na majhnem ognju pod pokrovom. Izklopite toploto, dodajte začimbe, premešajte in pokrijte pokrov.
Sir narežite na najmanjši trgati.
Odcedite vodo iz testenin, dodajte sir. Testenine razporedite po porcijah, na vrh nalijte ribjo omako.