Sestavine:
3 kivije
250 gr. pulpa lubenice,
200 gr. Sahara.
Priprava:
Zavremo 400 ml. voda. Dodamo sladkor in kuhamo še nekaj minut, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Nastali sirup ohladimo.
. Najprej olupite kivi in ga zmeljite z mešalnikom. Del škroba razredčite ločeno v vodi – 100 ml. vode za 2 žlici. žlice škroba. Sesekljan kivi prenesite v škrobno zmes, dodajte 80 g sladkorja, premešajte in postavite na štedilnik. Med stalnim mešanjem na srednje močnem ognju zavremo in nato odstranimo.
Stisnite pomaranče, dodajte 50 ml. vode, 2 žlici. žlice škroba, približno 60 g sladkorja. Dajte na ogenj, pustite, da rahlo zavre in ves čas mešajte. Odstranite s štedilnika.
Jagode tudi zmeljemo v mešalniku. Razredčite preostanek škroba in sladkorja. Ne vrejte dlje časa.
4. Pripravljene sirupe je treba ohladiti. Nato vlijemo v kalupe, v našem primeru: najprej jagodo – zamrznemo, nato pomarančni pire – tudi pustimo, da se ohladi in zdrži kivi. Temeljito ohladite v zamrzovalniku.